טיסות לנופש – סדיר או צ'רטר?
אחת ההתלבטויות הקשות לגבי החופשה של הישראלי הממוצע, נוגעת לאופן הטיסה ליעד הנכסף. עשרות חברות תעופה, ישראליות ובינלאומיות, מנסות לפתות את הלקוח הישראלי באמצעות מחירי טיסות לנופש נוחים (כביכול), מטוסים חדישים וטיסות ישירות וקצרות. היום נדון בשאלה הגדולה כיצד עדיף לטוס – באמצעות טיסה "סדירה" או באמצעות חברה המפעילה טיסות "צ'רטר".
מה ההבדל בין טיסה סדירה לבין צ'רטר?
ראשית, ניישר קו. טיסה סדירה היא כזו שתמריא מיעדה כמתוכנן ללא קשר למספר הנוסעים שבה (לצורך העניין – גם עם נוסע אחד). ב"צ'רטר" המצב שונה, שכן החברה יכולה לשנות את אופן הוצאת הטיסה בהתאם למצבת הנוסעים. במקרים רבים, בעיקר בחודשי השפל והביניים, מתרחשים "איחודי טיסות" של אותה חברה ואף חברות שונות, כך שטיסה אחת מתעכבת בשעות ארוכות ואף יותר. באופן עקרוני, אם תבחרו טיסות לנופש שלכם דרך חברת טיסות צ'רטר זולות קחו בחשבון כי החברה עשויה גם להחליט על חניית ביניים לא מתוכננת, הקדמת טיסה ואף ביטולה (תוך כדי מציאת טיסה חלופית עבורכם).
על פניו, לטיסה סדירה יתרונות מובהקים. אך דעו כי לרוב, טיסה שכזאת תגזול מכיסכם בין 30 ל-50 אחוז יותר. בכסף מזומן זה מאות ואף אלפי שקלים. אז מה עושים? הנה כמה עצות:
- חופשה ארוכה / מוגבלת – אם אתם טסים לחצי שנה, והמשמעות של איחור בכמה שעות ואף יום או יומיים, כמעט לא מורגשת, בחרו צ'רטר. בחופשה בת ארבעה ימים ברודוס, למשל, שכל איחור עלול לעלות לכם בזמן חופשה ואף בהפסד יום עבודה (אם האיחור הוא בטיסה חזרה), עדיף לא להסתכן.
- מוניטין החברה – גם בין חברות הצ'רטר יש הבדלים. ישנן חברות שכמעט מעולם לא משנות טיסות או מייגעות את נוסעיהם באיחורים אין סופיים. מצד שני, חברות קטנות, בעלות יכולת גמישות וספיגת הפסדים כספיים קטנה, עלולות להיות צרה צרורה. בדקו באינטרנט ואצל מכרים לפני שתחליטו לחפש טיסות לנופש דרך חברות שכאלה.
- העניין הכספי – בדקו את רמת ההבדלים במחיר בין טיסות מקבילות? לעיתים מדובר בעשרות דולרים בודדים, ובמקרה כזה, עדיף לא להסתכן.
- שפל / שיא – בתקופות השיא (לדוגמא – קיץ לאיי יוון), הטיסות מלאות ולכן הסיכוי לדחייה נמוך. מצד שני, חברות צ'רטר קטנות סובלות לעיתים מצי מטוסים ישן. תקלה, ותחכו שעות ארוכות למטוס חלופי.
- זמן טיסה – זמן הטיסה בחברות צ'רטר זרות עשוי להיות קצר משמעותי מאשר בחברות הישראליות (זאת בשל איסורי הטיסה לחברות הישראליות מעל מדינות ערביות רבות). מצד שני, ודאו כי אין נחיתת ביניים, וקחו בחשבון שבמקרה של נחיתת חירום, אתם עלולים למצוא את עצמכם בטהרן או דמשק...
טיסה נעימה!